MAPLe

De bekkenfysiotherapeut behandeld klachten als het hebben van problemen bij het plassen, de ontlasting, een verzakking en het seksueel functioneren door het niet goed functioneren van de bekkenbodem. Naast adviezen en oefeningen, kan daarbij ook gebruik gemaakt worden van myofeedback, een meetinstrument dat geplaatst wordt in de vagina of anus. Hiermee wordt de functie van de spieren zichtbaar gemaakt op een scherm.

Bij Fysio Frerejean is gekozen voor de nieuwste technologie voor diagnose en behandeling van bekkenbodemdisfuncties, de MAPle, ontwikkeld door Novuqare in samenwerking met de afdeling Urologie van het LUMC.

Dit meetinstrument laat in één oogopslag de EMG-activiteit van individuele bekkenbodemspieren zien, wat ervoor zorgt dat je een nog betere diagnose kunt stellen en extra doelgericht kunt behandelen. Op een gekoppelde draadloze iPad is de grote hoeveelheid informatie overzichtelijk gepresenteerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde app.

De MAPLe is een probe met 24 elektrodes, die alle spieren van de bekkenbodem nauwkeurig kunnen meten en stimuleren. Dit is belangrijk om inzicht te krijgen in de functie van de bekkenbodem.

Waar andere apparaten alleen in staat zijn om de bekkenbodem als één spier te zien en om algemene elektrostimulatie (van de gehele bekkenbodem) toe te passen, geeft de MAPle gerichte biofeedback van individuele spieren aan verschillende zijdes en dieptes in de bekkenbodem.
Is er misschien een links/rechts-verschil? Een verhoogde spierspanning diep in de bekkenbodem?

In de app zijn de vorige bezoeken en metingen terug te zien, waardoor de behandeling te volgen en bij te sturen is. Bovendien is het mogelijk om een vergelijking te maken met de spieractiviteit van een gezonde bekkenbodem.

Daarnaast kan hiermee ook lokaal elektrostimulatie gegeven worden. Hierdoor kan precies gestimuleerd worden op de plek waar het probleem zich bevindt. Dit helpt bij de behandeling én de bewustwording, waardoor u de bekkenbodem beter leert begrijpen!

De MAPLe kan helpen bij o.a. de volgende bekkenbodemproblemen:

  • Stress-incontinentie
  • Urge-incontinentie
  • Fecale incontinentie
  • Overactieve blaas
  • Stuitpijn
  • Prolapse
  • Pijn in en rond het bekken

Wat kunt u verwachten?
Een behandeling bekkenfysiotherapie begint altijd met een intake, waarna bij de tweede afspraak een onderzoek volgt. Als bevindingen uit dit onderzoek vragen om meer ondersteuning in de vorm van myofeedback, dan zal dit met u besproken worden.

Het is van belang dat u weet dat de probe persoonsgebonden is en (eenmalig) door u moet worden aangeschaft. Na iedere behandeling wordt deze zorgvuldig volgens een strak hygiëne protocol gereinigd, zodat deze klaar ligt voor de volgende behandeling.

MAPLe in het kort:

  • High Definition 24-punts metingen voor exacte diagnose en behandeling
  • Wetenschappelijk bewezen en onderbouwd
  • Eenvoudige bediening voor diagnose, biofeedback en elektrostimulatie
  • Doelgerichte, lokale elektrostimulatie
  • Functioneel meten in allerlei houdingen

Met de introductie van High Definition bekkenfysiotherapie ontstaan nieuwe inzichten en nieuwe diagnose- en behandelingsmogelijkheden voor bekkenbodemdisfuncties. Kijk op onderstaande bronvermelding voor meer informatie, zoals bijvoorbeeld welke studies er zijn gedaan met de MAPLe.

Mocht u verder nog vragen hebben, neem gerust contact op, ik hoor het graag!

Kijk voor meer informatie op:
www.novuqare.nl

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close